Gå til hovedindhold

Mad på skolen

Vi prioriterer, at eleverne får viden om og oplever en god madkultur. Børn, der er mætte og spiser sundt, har mere energi, er mere motiverede, lærer bedre og oplever en bedre trivsel.

 • Læs op

Indhold

   

  Sund mad – sunde elever

  Viden om sund mad og gode kostvaner, der indføres i barndommen, er med til at skabe grundlaget for et sundt helbred resten af livet og er således med til at forebygge overvægt og livsstilsrelaterede sygdomme.  

  Mad og måltider indgår i elevernes dagligdag på skolen i mange sammenhænge: de daglige måltider, undervisning i madlavning og i andre aktiviteter på skolen.  

   

  Vi er sammen om at lære børn om sunde madvaner 

  Vi giver eleverne viden om sund kost og dens betydning. Vi giver dem også færdigheder i at fremstille mad fra egen og andres kultur. De får kundskaber, der gør dem i stand til at tage stilling til industrielt fremstillede madvarer samt kende til råvarernes oprindelse og kvaliteter.  

  Vi skal præsentere eleverne for madlavning på mange måder, hvor årstidens og den vilde naturs råvarer indgår.  

  I skolens café har eleverne mulighed for at købe velsmagende, varierede og sunde spise- og drikkevarer til rimelige priser. Vi bruger friske, sunde og så vidt muligt økologiske og miljørigtige råvarer i skolens café, i faget madkundskab samt i andre fag og aktiviteter, hvor børnene fremstiller og spiser mad på skolen. Som udgangspunkt undgår vi slik, kager og andre søde sager i de pædagogiske aktiviteter.  

  Eleverne spiser hver dag klassevis sammen i caféen. Vi prioriterer, at de får spist deres mad, og at de oplever måltidet som et naturligt og værdifuldt samlingspunkt.  

  Skolens madordning 

  På Frederiksbjerg Skole mener vi, at et sundt madtilbud og læring går hånd i hånd. Dit barn har mulighed for at være med i skolens madordning, der er abonnementsbaseret. 

  Caféen tilbyder dagligt én frokostret, som er lavet af friske, sunde og sæsonbetonede råvarer og med størst muligt fokus på økologi. Caféen tilbyder en stor variation af smagsoplevelser.
  Hvis dit barn har behov for glutenfri/laktosefri og/eller vegetarkost, så imødekommer vi naturligvis det. Derudover tilbyder caféen en snackordning, som du kan købe separat eller sammen med madordningen. 
   

  Hver dag klokken 9.30-10.00 er der åbent i caféen for løssalg for elever fra 3. til 9. klasse. Her tilbyder caféen en variation af sunde mellemmåltider. 

  Priser for madordningen

  • Madordning 21 kroner pr. dag
  • Madordning + snack 27 kroner pr. dag 
  • Snackordning 8 kroner pr. dag 

  Madordningen er kun abonnementsbaseret.

  Vi gør opmærksom på, at vi ikke giver refusion for betaling af skolemad ved studieture, brobygning, ferier uden for skoleferierne eller lignende. Det er dog muligt at aftale refusion med caféen ved sygdom ud over 5 hverdage.

  BRUG FØLGENDE LINKS:

  - Vejledning til madordning og Aarhus kort.

  - Tilmeld dit barn caféens madordning og/eller skolemælk (LINK)

  - Vejledende Sortiment I cafeen i 10 pausen.

  - Link til optankning af Aarhus kort  

  - Se vores elite-smileys hos Fødevarekontrollen (LINK)

  Kontakt

  Køkkenchef Anne Sofie Løber
  Telefon: 41 85 74 67 (i tidsrummet 7.00-15.00)
  Mail: ansof@aarhus.dk

   

  Sidst opdateret: 4. januar 2024