Sund mad - sunde elever

Viden om sund mad og gode kostvaner, der indføres i barndommen, er med til at skabe grundlaget for et sundt helbred resten af livet og er således med til at forebygge overvægt og livsstilsrelaterede sygdomme.  

Mad og måltider indgår i elevernes dagligdag på skolen i mange sammenhænge: de daglige måltider, undervisning i madlavning og i andre aktiviteter på skolen.  

Vi er sammen om at lære børn om sunde madvaner 

Skolen giver eleverne viden om sund kost og dens betydning. Vi giver dem også færdigheder i at fremstille mad fra egen og andres kultur. De får kundskaber, der gør dem i stand til at tage stilling til industrielt fremstillede madvarer samt kende til råvarernes oprindelse og kvaliteter.  

Eleverne skal præsenteres for madlavning på mange måder, hvor årstidens og den vilde naturs råvarer indgår.  

I skolens Café har eleverne mulighed for at købe velsmagende, varierede og sunde spise- og drikkevarer til rimelige priser. Der benyttes friske, sunde og så vidt muligt økologiske og miljørigtige råvarer i skolens kantine, i faget madkundskab, samt i andre fag og aktiviteter, hvor børnene fremstiller og spiser mad på skolen.  Som udgangspunkt undgår vi slik, kager og andre søde sager i de pædagogiske aktiviteter.  

Eleverne spiser hver dag klassevis sammen i cafeen. Vi prioriterer, at de får spist deres mad og at de oplever måltidet, som et naturligt og værdifuldt samlingspunkt.  

Skolens madordning 

På Frederiksbjerg Skole mener vi, at et sundt madtilbud og læring går hånd i hånd. Dit barn har mulighed for at være i skolens madordning. 

Caféen tilbyder dagligt én frokostret, som er lavet af friske, sunde og sæsonbetonede råvarer og med størst muligt fokus på økologi. Der tilbydes en stor variation af smagsoplevelser. Maden er hjemmelavet og der er friskbagt brød hver dag. Hvis dit barn har behov for glutenfri/laktosefri og/eller vegetar kost, så imødekommer vi naturligvis det. Derudover tilbyder caféen snackordning, der tilkøbes separat eller sammen med madordningen.  

Hver dag kl. 9.30-10.00 er der åbent i cafeen for løssalg for elever fra 3. – 9. klasse. Her tilbydes en variation af sunde mellemmåltider. 

Priser  

  • Madordning 21 kr. pr. dag
  • Madordning + snack 27 kr. pr. dag 
  • Snackordning 8 kr. pr. dag 

Tilmeld dit barn caféens madordning og/eller skolemælk

Optankning af Cafekort

Se vores elite-smileys hos Fødevarekontrollen